21 nov 2017

Nieuwe aanpak om medewerkers te werven    

In de zoektocht naar geschikte professionals gooit Frion het over een nieuwe boeg. Niet je opleiding geeft de doorslag, maar je persoonlijkheid. Sta je stevig in je schoenen en heb je een groot hart? Dan kun je aan de slag bij Frion. De komende periode gaat Frion de nieuwe aanpak op verschillende manieren onder de aandacht brengen.


Naar verwachting zijn in 2020 duizenden nieuwe zorgmedewerkers in Nederland nodig. Frion wil genoeg geschikte mensen blijven aantrekken en maakt daarom deze keus. Trijn van der Meulen, bestuurslid van Frion: “Ik geloof niet in schaarste, maar in anders kijken. Ik geloof in kansen en mogelijkheden voor jongeren, zij-instromers en carrière-switchers die willen werken bij Frion. Daarom kiezen wij voor deze aanpak.”

 

Investeren in wakkere professionals

Mensen die bij Frion werken zijn enthousiast over de ruimte die ze krijgen om hun vak uit te oefenen. Geen dag is hetzelfde en omdat er geen managers zijn, zoek je samen met collega’s, cliënten en hun familie uit wat het beste is. Dat vraagt een bepaald type mens blijkt steeds weer. Mensen die blij worden van verantwoordelijkheid en zelfstandigheid. Die een groot hart hebben, maar zich ook niet zomaar uit het veld laten slaan. “Wij noemen dat ‘wakkere professionals’. Heb je dat in huis, dan investeren wij in opleiding en kun je je ontwikkelen en specialiseren”, aldus Van der Meulen.

poppetje.gif

Van bedrijfsleider naar begeleider

Peter van der Weijde heeft in het verleden al de overstap naar Frion gemaakt en heeft daar geen moment spijt van gehad. Hij was bedrijfsleider en is nu begeleider op een van de locaties in Zwolle. Peter: “Het drijft me elke dag om mensen te ondersteunen. Het geeft zo veel voldoening als je iets betekent voor mensen. Er zíjn, begrip hebben en oprecht geïnteresseerd zijn. Niet vanuit een belang, maar echt. Ik moet dit gewoon doen.”

Cliënten onderdeel sollicitatieprocedure

Gekwalificeerde professionals en professionals in opleiding blijven we ook werven. Maar voor iedereen geldt: je moet wel door een selectieprocedure heen komen. Een van de onderdelen daarin is een gesprek met cliënten of naasten. Van der Meulen: “Cliënten staan bij ons centraal. Dat zie je overal in terug, dus ook in de sollicitatieprocedure.”

Meet&greet in december

 Op 5, 6, 18 en 20 december organiseert Frion meet&greets. Marjolijn Snippe, adviseur Bedrijfsvoering en Advies; ‘Tijdens een meet&greet maken (toekomstige) professionals op een laagdrempelige manier kennis met Frion. Wat doen wij? Waar staan wij voor en waar gaan wij voor? Hoe is het om bij Frion te werken en wat kunnen wij je bieden? Andersom maken wij graag kennis met jou: Wie ben je, wat zoek jij in je werk en wat kan jouw bijdrage zijn voor onze cliënten? Kortom: een eerste ontmoeting om te kijken of er een basis is voor een match. Aanmelden kan via www.medewerkerbijfrion.nl.”

Over Frion

Frion is dé VG-specialist in de regio Noordwest-Overijssel. Rond de 900 professionals bieden begeleiding aan 1000 mensen met een verstandelijke beperking. Frion biedt logeren, buitenschoolse opvang, begeleiding in je eigen huis of in de klas, dagbesteding, werken en wonen . We krijgen hulp van 350 vrijwilligers.

 

Terug naar overzicht

Meer persberichten