10 sep 2019

 

Hoe stem je af op iemand die moeite heeft met lezen? Hoe zorg je dat hij of zij alle informatie die je wilt overbrengen, begrijpt? Medewerkers van Frion beantwoorden deze vragen tijdens de Workshop Eenvoudig Schrijven. (Zorg)Professionals en andere belangstellenden zijn van harte welkom op maandag 16 september van 10.00 tot 11.30 uur in het Servicebureau van Frion.


“Het geeft rust als je dingen begrijpt”, vertelt Lisette Broersma, medewerker zorg en advies bij Frion, zorginstelling voor mensen met een verstandelijke beperking. “Eenvoudige informatie is de basis voor het maken van goede keuzes. Het helpt je om mee te doen in je omgeving en in de samenleving. Dat is belangrijk voor onze cliënten. Maar niet alleen voor hen. Wie wordt er gelukkig van een folder met moeilijke woorden of brieven vol jargon? En zo ingewikkeld hoeft het niet eens te zijn om gefrustreerd of verward te raken van lezen. Het is belangrijk daar rekening mee te houden als je schrijft. Wil je je boodschap overbrengen aan je lezer, zorg dan dat die begrijpelijk is.”


Iedereen is welkom

Lisette is bedreven in cliëntencommunicatie bij Frion en dus ook in duidelijk en begrijpelijk schrijven. Zij geeft de workshop Eenvoudig Schrijven op maandag 16 september. “In de workshop geven we tips en advies voor het duidelijk schrijven van bijvoorbeeld brieven of folders, een ondersteuningsplan, dagrapportage of notulen. Iedereen die geïnteresseerd is in dit onderwerp, is welkom.”

  

Wat:                              Workshop Eenvoudig Schrijven

Wanneer:                      Maandag 16 september van 10.00 – 11.30 uur.

Waar:                            Frion Servicebureau, Govert Flinckstraat 31, Zwolle.

Opgave:                       Belangstellenden kunnen zich opgeven via:

                                     zoekplein@frionzorg.nl

Kosten:                        Geen

  

Zoekplein

Na de workshop is er gelegenheid om het Zoekplein van Frion te bekijken. In deze leuke, toegankelijke multimediatheek staan onder andere eenvoudig geschreven folders en boeken.


Bij veel interesse wordt de workshop vaker gegeven.

 

 

Terug naar overzicht

Meer persberichten