21 nov 2019

Exploitant gezocht

 
Aan de Schellerbergweg in Zwolle komen 48 woningen en een dagbestedingslocatie voor oudere cliënten van Frion. Daarnaast wordt het café weer in gebruik genomen. Dat zijn de plannen die Frion samen met woningcorporatie SWZ en Jansen Vastgoed heeft gemaakt voor dit terrein van de voormalige Bierton. Voor het horecadeel zoekt Frion nog een exploitant. Volgend jaar wordt pas bekeken welke cliënten precies in de nieuwe woningen komen.


Verbinding met de buurt
Het gezamenlijke project heet Kikvorsch, naar de naam die de Bierton begin 1800 had.  De vergunningen moeten nog worden aangevraagd. Als alles volgens plan verloopt wordt na de zomer van 2020 met de bouw gestart. Hugo Broekman, voorzitter raad van bestuur van Frion: “Cliënten worden ouder en we zoeken graag woonruimte die daar goed bij past. Belangrijk is daarnaast dat cliënten dichtbij hun huis kunnen werken en dat er gemakkelijk contact met buurtgenoten te maken is. In Kikvorsch kan dat allemaal lukken.”

Verschillende soorten woningen
De woningen moeten komen op de plek waar nu een zalencomplex en een parkeerplaats is. Ze zijn zo ontworpen dat ze goed in de omgeving passen. De woningen variëren in vorm; er komen onder andere studio’s en appartementen, zodat in verschillende behoeften kan worden voorzien. Cliënten gaan hier gezamenlijk en onder begeleiding wonen. In de voormalige Bierton komt een dagbestedingslocatie voor de cliënten die in de nieuwbouw wonen. In de loop van 2020 wordt pas, in overleg met alle betrokkenen, bekeken welke cliënten hier precies komen wonen.

Exploitant café gezocht
Behalve dagbesteding komt er in de huidige Bierton ook weer daghoreca. De bedoeling is dat de buurt hier gebruik van kan maken en dat het een gezellig rustpunt wordt voor wandelaars en fietsers. Bij voorkeur krijgen cliënten van Frion ook een rol in dit café. Frion neemt dit gebouw, net als de hele Kikvorsch, in gebruik en zoekt een exploitant voor het horecagedeelte. Heeft u interesse? Neem contact op met Esther Beeres.

Samenwerking
Het hele terrein is nu van Jansen Vastgoed. De toekomstige woningen worden eigendom van woningcorporatie SWZ. Frion gaat de woningen huren van SWZ.

 Lees meer over de woningplannen van Frion 

 

 

 

 

 

 

Terug naar overzicht

Meer persberichten