2 apr 2020

'Ik ben blij dat ik met voorraden aanvullen iets voor anderen kan doen'

 

“Toen ik hoorde dat ik tijdelijk meer kon werken, heb ik me meteen aangemeld”, vertelt Esther van Dijk. De Hasseltse werkt via Frion bij supermarkt Jumbo in Zwolle. Ze heeft een vitaal beroep en mag dus aan het werk blijven. “Thuiszitten is niks voor mij. Dan verveel ik me. Ik ben blij dat ik op deze manier ook iets voor anderen kan doen.”

Esther heeft eigenlijk twee banen. Tot een paar weken geleden werkte ze één dag per week bij Hotel Zwartewater in Zwartsluis. Daar stond ze achter de bar. Daarnaast werkte ze een paar dagen per week bij de Jumbo in Zwolle. Toen het hotel sloot vanwege de Corona-maatregelen van de regering, baalde ze aanvankelijk flink. Tot ze hoorde dat medewerkers bij haar andere werkgever, de Jumbo, meer konden werken als ze dat wilden. “Ik heb aangegeven dat ik dat wel wil. Ik verheug me er altijd op om mijn collega’s weer te zien. We hebben een goede band met elkaar en ik voel me niet zo snel buitengesloten. Door mijn beperking ben ik een beetje anders dan anderen, maar daar merk ik niks van in het contact.”

In de hele supermarkt
Een dag in de supermarkt begint voor Esther meestal op de broodafdeling. “Brood vind ik het leukst, vroeger heb ik namelijk in een bakkerij gewerkt. Meestal ben ik een uur bezig en ga ik daarna schoonmaken of vakkenvullen in de rest van de supermarkt.”


Hamsteren

Van de coronacrisis merkt ze een beetje. “Er zijn veel lege schappen, omdat mensen hamsteren. Maar dat is niet nodig. Ik merk gelukkig wel dat het iets afneemt.” Zolang ze geen symptomen heeft, mag ze in de supermarkt blijven werken. “We maken onze handen schoon en proberen afstand van elkaar te bewaren. Ik ben verder niet heel bang nu. Het komt natuurlijk steeds dichterbij, maar ik probeer het gewoon van me af te zetten. En ik vind het fijn dat ik iets kan doen om te helpen door de voorraden aan te vullen.”

Eigen tempo

Collega’s en leidinggevenden houden ook in deze drukke tijden goed rekening met Esther: “Ik mag op mijn eigen tempo blijven werken. Ik word gezien als ‘extra’. Daardoor kan dat. Ik ben heel blij dat het supermarktleven doorgaat.”


Ambulant

Cliënten die ambulante zorg van Frion krijgen, mogen blijven werken als hun werk bij de vitale beroepen hoort. Een overzicht van vitale beroepen vind je op de site van het ministerie.

 

Frion en cruciale beroepen van cliënten

Er werken meer cliënten in cruciale beroepen. Dat is belangrijk. Om te mogen werken gelden de volgende richtlijnen bij Frion:

  • Je werkt in een cruciaal beroep.
  • Het is mogelijk om minimaal 1,5 meter afstand te houden.
  • Je kunt met je eigen vervoer (bijvoorbeeld fiets of brommer) naar je werk reizen.

 

Terug naar overzicht

Meer persberichten