28 okt 2020

Frion ontwikkelt een nieuw ouder-kindhuis. Het huidige centrum in Zwartsluis gaat verhuizen naar de Erasmuslaan in Zwolle. Er komen 13 appartementen voor met name moeders en hun kind. Frion deelt het gebouw met kinderopvangorganisatie Partou. De voorbereidingen voor de bouw zijn onlangs gestart.

 

Huiskamer en netwerken

Een aantal appartementen krijgt twee slaapkamers, zodat er dan ook ruimte is voor moeders met twee kleine kinderen. Nieuw is ook de gezamenlijke huiskamer. Dat maakt het mogelijk dingen te doen als groep en een netwerk op te bouwen met de andere moeders.

Werken aan zelfstandigheid

Moeders wonen zelfstandig in de appartementen. Daarnaast is er begeleiding vanuit Frion om samen te werken aan de zelfstandigheid, ook als het gaat om de zorg voor het kind.  Gemiddeld wonen moeders er een jaar of twee, waarna ze naar een definitieve plek toegaan. Dat kan bijvoorbeeld zelfstandig wonen met ambulante begeleiding zijn.

De keus voor Zwolle heeft een aantal voordelen. Zo zijn er meer voorzieningen in de buurt en wordt het gemakkelijker om meer voor- en nazorg te organiseren.

 

Gasloos

De appartementen worden volledig gasloos gebouwd; er wordt onder meer gebruik gemaakt van een warmtepomp. Zomer 2021 moeten de appartementen klaar zijn.


Meer lezen

Lees meer in dit persbericht van Jansen Vastgoed.

Terug naar overzicht

Meer persberichten