Frion is aan de slag met bouwen en verbouwen om nog betere zorg te kunnen bieden. Er zijn al projecten gestart en dat gaat de komende jaren door. Doel is moderne en passende woningen voor cliënten te realiseren, die voorwaarden scheppen voor een goed leven, talent (h)erkennen en mooi werk. Een thuis dat past bij de ondersteuningsbehoeften. 

 

Samen bepaald wat belangrijk is

Met cliënten, verwanten, ouders, collega’s en vrijwilligers is geïnventariseerd wat belangrijk is. Eigen sanitair, een keuken om samen maaltijden te bereiden, goede geluidsisolatie van de eigen kamer en een tuin of ruimte om te bewegen, is een aantal criteria die op basis daarvan zijn opgesteld. Verder is er aandacht voor de indeling van het gebouw: de veiligheid, zoveel mogelijk contact tussen cliënten en zorgmedewerkers en de mogelijkheid om ICT-ondersteuning (domotica) in te zetten. 

 

Levensfase

Door cliënten van vergelijkbaar niveau en per levensfase samen te laten wonen, kunnen we locaties zoveel mogelijk laten aansluiten bij de behoeften. Daar hoort bijvoorbeeld bij dat wonen en werk, school of dagbesteding niet ver uit elkaar liggen.

Kleurgebruik

Kleur en licht spelen een belangrijke rol in de nieuwbouw, bijvoorbeeld op de IJsselbolder. Het is aangepast op de beleving en activiteiten, draagt bij aan de sfeer en helpt bij het oriënteren.

 

Energie besparen

Zonnepanelen, warmteboilers, maatregelen om warmte en kou te reguleren… Van alles wordt er in en rond de gebouwen van Frion geplaatst om het energieverbruik en dus de CO2-uitstoot terug te brengen. Een bijdrage leveren aan een duurzame samenleving wordt gekoppeld aan woon- en werkcomfort voor cliënten en collega’s verhogen.

  

Wat gebeurt waar?

Klik op de naam van het project om er meer over te lezen. 

      513711 ouder kindhuis      impressie onnastraat aangepast dak 2

          Ouder-Kindhuis Zwolle                               Kerk Onnastraat Steenwijk   

 

    Kikvorsch                   nieuwbouw IJsselbolder

               Kikvorsch Zwolle-Zuid                              Nieuwbouw IJsselbolder 

 

 

Lees ook

 Frion bespaart fors op energieverbruik en CO2-uitstoot