Toegankelijkheid Toegankelijkheid
Tekst
Contrast

Zoeken

Een dag op Oldpark

Een dag op Oldpark

Oldpark is een fijne Dagbesteding Op Locatie voor de ouderwordende cliënt. Hier komen bewoners van Frionterrein Prunuspark die baat hebben bij een rustiger tempo. Omdat ze ouder worden, zware epilepsie hebben of erg ziek zijn geweest.

Een dag op Oldpark

Ochtend

De dag begint om 10.00 uur fijn met een kop koffie of thee en even bijpraten. Begeleider Jolynn Bollen: “We landen met z’n allen en kijken hoe de ochtend voor iedere cliënt is. Hoe voelt hij of zij zich? Als het qua weer en lijf kan, gaan we daarna naar buiten. Bewegen op de skelter of een fiets en samen wandelend Berkum in.” Als er nog tijd over is, doen de deelnemers een ‘tafelactiviteit’. “Even tekenen of puzzelen.”

Iedere vrijdag is het bakdag. “We bakken samen wat lekkers voor een andere woning op het Prunuspark. Iedereen doet op zijn eigen niveau mee. De één kan overweg met de mixer, de ander snijdt de appel en weer een ander heeft een garde en een kom. Soms doen we daar water in. Het is altijd genieten.”

Lunch en rust

“Om 12.00 uur dekken we samen de tafel. We eten, ruimen samen af en doen de afwas. En dan is het tijd voor rust. Sommige bewoners gaan naar hun eigen slaapkamer. en een ander kijkt lekker rustig tv in de gezamenlijke woonkamer. Na de rust is het tijd voor een activiteit. En dat kunnen er verschillende zijn. Zo komt iedere donderdag een bewegingsagoog die spelletjes doet met de deelnemers. En soms wordt er lekker gezwommen.

Ranja

Om 14.30 uur is het tijd voor een glas ranja. “We sluiten samen de dag af door foto’s te laten zien van de begeleiders die de volgende dag op Oldpark aan het werk zijn. Vervolgens gaat iedereen terug naar zijn eigen groep en ruimen wij als begeleiders de woonkamer op voor de groep die er woont. Niemand ziet meer dat we er überhaupt zijn geweest. Zo voelt iedereen zich thuis.”