Toegankelijkheid Toegankelijkheid
Tekst
Contrast

Zoeken

Behandeling

Ook als je prettig woont en werkt binnen een beschermde omgeving, kan er soms meer aan de hand zijn. Dan is het prettig als je kunt terugvallen op het behandelteam van Frion. In dat team werken specialisten samen die verstand hebben van specifieke problemen. Zij kijken samen met jou naar mogelijke oplossingen.

Frion behandelt met als doel preventie waar het kan en anders leren omgaan met de gevolgen van een beperking.

Bij wie kun je terecht?

De Arts Verstandelijk Gehandicapten (AVG) is gespecialiseerd in gezondheidsproblemen die vaker voorkomen bij mensen met een verstandelijke beperking. De arts geeft medisch advies, begeleidt, kijkt mee en luistert vooral naar jou.

De orthopedagoog is behandelverantwoordelijk voor de ondersteuning en de behandeling van de cliënt. In nauw contact met jouw netwerk en het team kijkt de orthopedagoog samen met jou wat voor jou het beste werkt.

Gaat bewegen niet makkelijk of heb je oefeningen nodig om je spieren te versterken? Dan weet de fysiotherapeut raadt. De fysiotherapeut helpt makkelijker en veiliger bewegen en klachten te verminderen.

Soms zit in bewegingsoefening de oplossing voor psychische klachten. Een psychomotorisch therapeut is iemand die dan wordt ingezet. Zij helpen met verschillende trainingen bijvoorbeeld het zelfvertrouwen vergroten.  

Een logopedist is breed inzetbaar. Wanneer je het moeilijk hebt met spraak- en taal, maar ook wanneer het slikken en kauwen niet soepel gaat. Dan helpt een logopedist met het bedenken van oplossingen.

Eten bepaalt voor een belangrijk deel de structuur in de dag. Maar niet voor iedereen is het vanzelfsprekend om van alles te kunnen eten. Sommige beperkingen vragen om een specifiek voedingsadvies. Een diëtist helpt bij vragen over eten en drinken en ondersteunt bij een gezonde voedings- en leefstijl. Diëtisten van Frion hebben ervaring met mensen met een verstandelijke beperking en weten veel van syndromen en ziektebeelden. Daarover kunnen ze goed uitleggen.

Contact

Vragen over de zorg- en ondersteuningsmogelijkheden? Stel ze gerust. Onze zorgadviseurs zijn beschikbaar en gaan graag met je in gesprek. Bel ons of stuur anders een mail met je gegevens en wanneer je gebeld wilt worden.