Toegankelijkheid Toegankelijkheid
Tekst
Contrast

Zoeken

Historie

Frion is sinds 2005 bekend onder de naam Frion, maar kent een rijke historie. De organisatie is voortgekomen uit de C.E. van Koetsveldstichting, de Stichting voor Dagopvang en Woonvorm voor Verstandelijk Gehandicapten Steenwijk en ASVZ Overijssel

C.E. van Koetsveldstichting

De Van Koetsveldstichting werd rond 1960 opgericht door ouders van kinderen met een verstandelijke beperking. De stichting werd genoemd naar dominee C.E. van Koetsveld. De Golfslag is één van de locaties die overgebleven is uit die tijd.

Stichting voor Dagopvang en Woonvorm voor Verstandelijk Gehandicapten Steenwijk

In Steenwijk ontstond in 1983 een vergelijkbare stichting. Daar werd in Steenwijk een huis geopend voor mensen met een verstandelijke beperking en er startte een dagcentrum: De Slinger. Dat is ook voor Frion een bekend dagcentrum.

ASVZ Overijssel

In Zwolle-Zuid kwam in 1988 de IJsselbolder als woonplek voor mensen met een verstandelijke beperking. Tegelijkertijd startte de ASVZ Overijssel. ASVZ betekent Algemene Stichting voor Verzorging en Verpleging van Zwakzinnigen. In 1993 was de IJsselbolder klaar en werd de locatie geopend door Prinses Margriet. De IJsselbolder is nog steeds een plek waar cliënten van Frion wonen.

Samen verder

In 1992 gingen C.E. van Koetsveldstichting en de Stichting voor Dagopvang en Woonvorm voor Verstandelijk Gehandicapten Steenwijk samen. De nieuwe naam was C.E. van Koetsveldstichting. In 2001 kwam de ASVZ Overijssel daarbij en werd de nieuwe naam ASVZ Van Koetsveld.

In 2005 veranderde de naam in Frion en die naam is inmiddels een begrip.

De geschiedenis van Frion in Verhalen

Als je de geschiedenis van Frion wil leren kennen moet je de mensen bij Frion leren kennen. 

Geschiedenis van Frion door de ogen van Henk Jansen

'​Onze Heer heeft me een vrolijk karakter gegeven'

Historie van Steenwijk

Lief en leed - 160 jaar dienstverband in Steenwijk

Geschiedenis van de Golfslag

Al 50 jaar: ‘Het is altijd goed op De Golfslag’

Contact

Vragen over de zorg- en ondersteuningsmogelijkheden? Stel ze gerust. Onze zorgadviseurs zijn beschikbaar en gaan graag met je in gesprek. Bel ons of stuur anders een mail met je gegevens en wanneer je gebeld wilt worden.