Toegankelijkheid Toegankelijkheid
Tekst
Contrast

Zoeken

Nieuws

Opleiding Ethiek in de zorg blaast ethiekondersteuning Frion nieuw leven in

Mirjan de Heus is bestuurssecretaris bij Frion. Ze volgde een opleiding over ethiek en schreef als eindopdracht een visie Ethiekondersteuning voor Frion: "We moeten het gesprek meer voeren vanuit waarden dan vanuit argumenten."

Deelnemers Mediagroep maken eigen Kwaliteitsrapport Frion

Wat heb je gemist tijdens de coronaperiode van 2021? Van gesprekken over dit thema tot een interview met de bestuurder. En van podcasts tot video's. Je vindt het allemaal in de cliëntversie van het Kwaliteitsrapport dat deelnemers van onze Mediagroep zelf maakten. Voor het tweede jaar op rij spraken zij met andere cliënten en medewerkers en deden ze op mooie wijze verslag van de zorg in 2021.

Leerlingen Thorbecke presenteren inventieve protoypes voor Snoezelkamer

Van blotevoetenpad tot elektronische knikkerbaan

Jenny schrijft boek over leven met twee gehandicapte zussen

De twee zussen van Jenny hebben een (verstandelijke) beperking en wonen bij Frion in Zwolle. Van hoe het voelt om het ‘zusje te zijn van…’ tot de strijd tussen verantwoordelijkheidsgevoel, loyaliteit en je eigen ontwikkeling. In haar kersverse boek ‘Mama, Wilma doet raar’, vertelt Jenny ter Wee wat het met iemand doet om twee zussen met een verstandelijke beperking te hebben.

Verbouwing locatie Zwartsluis

De Baanstraat in Zwartsluis wordt verbouwd. De appartementen sluiten daarna beter aan bij de wensen van cliënten. En dagbesteding De Ontmoeting krijgt er een mooie ruimte.

Verhuizen naar de Onnastraat

Spannend moment in je leven! Je pakt je koffer, kijkt nog één keer achterom in een lege kamer, krijgt een sleutel in je hand… En jahoor, daar is je nieuwe huis! Oudere bewoners van Frion in Steenwijk verhuizen begin april naar de Onnastraat. Het was even wachten, maar wat is het mooi geworden!

Frion en Espria willen samenwerking in ambulante begeleiding

Frion en Espria starten nadere samenwerking op het gebied van ambulante begeleiding in Zwolle en in Steenwijk. Dat is één van de uitkomsten uit het onderzoek naar de mogelijke samenwerking tussen beide organisaties. Na een intensief en constructief onderzoekstraject is duidelijk geworden dat er kansen zijn om op inhoud met elkaar samen te werken, onder andere op het gebied van ambulante begeleiding en de zorg voor mensen met een verstandelijke beperking. 

Moeder Frionbewoner Jan-Pieter schrijft ‘Down-Hill’, over Down en Alzheimer

Vandaag, op Wereld Downsyndroom Dag, verschijnt het boek Down-Hill van Greet Breugem-Krol. Met brieven aan haar oudste zoon: de vrolijke, welbespraakte Jan-Pieter Breugem. De door medebewoners en collega’s geliefde Frionbewoner met het Syndroom van Down overleed op 21 november 2020 aan de ziekte van Alzheimer.

Chiel Egberts inspireert met de Driehoekskunde op dinsdag 15 maart

Dinsdag 15 maart is het zover: eindelijk kunnen we weer samen leren, genieten en vooral een inspirerende tijd hebben. Die avond geeft Chiel Egberts een college over een ‘taal’ die hij heeft ontwikkeld: de Driehoekskunde. Daarin gaat het om de driehoek cliënt-ouders-begeleiders. Ben je benieuwd naar wat je op deze inspirerende college-avond kunt verwachten? Chiel vertelt het je zelf!

Team Frion houdt winkelcentrum Stadshagen schoon

“Dit is het mooiste werk wat ik ooit heb gedaan!” Dat zeggen Jeroen, Pascal, Martin, Rick en Sjoerd. Gekleed in stoere donkerblauwe jassen en uitgerust met goed materiaal is Team Frion elke woensdag in Stadshagen te vinden om het winkelcentrum schoon te houden. Vandaag was de officiële aftrap van hun werkzaamheden in het winkelcentrum. ‘Symbolisch’ werd het eerste afval in een speciale container gestopt onder toeziend oog van Frion bestuurder Hugo Broekman en kwartiermaker van de Stadsmakers Christineke de With.