Toegankelijkheid Toegankelijkheid
Tekst
Contrast

Zoeken

Het Zoekplein

Dé Multimediatheek van Frion, waar je van alles kunt lenen. Fysiek is het Zoekplein gevestigd in het Servicebureau van Frion in Zwolle, maar is óók online te vinden.

Ga hier naar het online Zoekplein
Het Zoekplein

Het Zoekplein is de Multimediatheek van Frion. Als cliënt, verwant of medewerker kun je hier van alles lenen. Van boeken tot themakisten en van spellen tot digitale middelen. Alles om de cliënt te ondersteunen. Alle onderwerpen die in het ondersteuningsplan staan, vind je ook terug in het Zoekplein.

Je mag zijn wie je bent

Ieder persoon heeft een andere, unieke behoefte. Een eigen manier om met de dingen die je in het leven tegenkomt om te gaan. Dat op je eigen manier kunnen doen, is belangrijk. Want je bent wie je bent. In Het Zoekplein vind je informatie over dingen die nieuw zijn, die je nog niet begrijpt, die je leuk vindt om te doen, waarnaar je nieuwsgierig bent of die je lastig vindt. Denk aan: 

•    gevoelens
•    seksualiteit en intimiteit
•    vriendschap
•    rouw en verdriet
•    bewegen
•    gebaren
•    mijn eigen lichaam 
•    iets leuks doen
•    en nog veel meer.

Met de spellen en informatie over deze onderwerpen kun je zelf op onderzoek gaan. En als verwant of medewerker kun je er je naaste of cliënt mee ondersteunen in zijn of haar ontwikkeling.


Veel te lenen

En er is veel te lenen. Zo is er een echte robotpoes, een crdl, een oefenbaby. Maar ook spelletjes over social media of een tovertafel.

Zelf

Over sommige onderwerpen is moeilijk informatie te vinden. Denk bijvoorbeeld aan de uitleg over de donorwet. Of de verkiezingen. Deze informatie ontwikkelen medewerkers van Frion zelf. Een mooi voorbeeld is: Ik Kies Mijn Eten. In de themakist met deze naam zitten handige omslagkaarten met daarop plaatjes van gerechten, groenten, fruit, toetjes en nog veel meer. Zodat bewoners zelf kunnen aanwijzen wat ze willen eten.

Onbeperkt

Cliënten, verwanten en medewerkers kunnen onbeperkt gebruikmaken van Het Zoekplein dat in het Servicebureau in Zwolle zit. Het Zoekplein is ook te vinden op internet. Dat vind je hier.

Zoekplein
Govert Flinckstraat 31
8004 DA Zwolle

Contact

Vragen over de zorg- en ondersteuningsmogelijkheden? Stel ze gerust. Onze zorgadviseurs zijn beschikbaar en gaan graag met je in gesprek. Bel ons of stuur anders een mail met je gegevens en wanneer je gebeld wilt worden.