Toegankelijkheid Toegankelijkheid
Tekst
Contrast

Zoeken

Wonen

Een passend thuis voor iedere bewoner

Wonen op een plek die bij jou past, dat is het uitgangspunt. Daarom kijken we bij Frion naar de wensen en verlangens, de onderliggende ondersteuningsvraag van de cliënt. Op die manier bekijken we welke plek het beste thuis kan zijn voor een bewoner. Zo komen we tot een andere indeling op basis van zogeheten Leef Ontwikkel Concepten. Cliënten van vergelijkbaar niveau wonen bij elkaar in dezelfde fase van hun leven. Grofweg bestaat de indeling uit jongeren tot 25 jaar, volwassen tot circa 50 jaar en ouderen. Per leeftijdsgroep wordt verder gekeken naar de specifieke behoeften. Heb je bijvoorbeeld veel zorg nodig of wil je de vrijheid opzoeken?

Wonen

Zo kom je op een locatie, vind je een thuis, met mensen met wie je raakvlakken hebt. Dat zit in grote en kleine dingen. Ouderen zijn bijvoorbeeld  bezig met ouders die overlijden of bepaalde lichamelijke klachten. Jongeren zijn bezig met welk werk bij hen past. Het is fijn om dat te delen, het maakt het mogelijk samen leuke dingen te doen en samen door moeilijke fases te gaan. Bij jongeren hang je bijvoorbeeld ook andere dingen aan de muur dan bij ouderen, het moet passen bij je levenservaring.

Het is altijd fijn als er op locatie iemand aanwezig is om de dag mee door te nemen.

Locaties

De locaties van Frion vind je in Noord-West Overijssel in Zwolle, Steenwijk, Zwartsluis en Hasselt. In deze regio bieden we ook ondersteuning thuis en op school.

Ervaringsverhaal

Carla de moeder van cliënt Geert, sluit aan bij interne audit om de zorg voor haar zoon zo optimaal mogelijk te maken
Ervaringsverhaal Carla