Toegankelijkheid Toegankelijkheid
Tekst
Contrast

Zoeken

Bouwproces nieuwe woon- werklocatie Kikvorsch van start

Het heeft een hele tijd geduurd, maar op de plek van de voormalige Bierton in Zwolle-Zuid is het bouwproces gestart. Op deze plek komen uiteindelijk oudere bewoners met een lichte tot matige verstandelijke beperking te wonen en werken.
Bouwproces nieuwe woon- werklocatie Kikvorsch van start

Dinsdagmiddag 27 juni is de start van het bouwproces bij de voormalige Bierton feestelijk gevierd. Gerrit Jansen van Jansen Vastgoed en Hugo Broekman van Frion onthulden samen met de wijkwethouder van Zwolle-Zuid, Arjan Spaans, de bouwdoeken op de locatie aan de Schellerbergweg. Met mooie woorden van de drie heren over de toekomst van deze locatie, een glaasje bubbels en een aantal buren erbij, was het feestje compleet. Deze week start de sloop van een deel van het pand. Ook wordt de grond klaargemaakt voor de bouw.

Wonen en werken Kikvorsch
Het nieuwe complex heet Kikvorsch, naar de pleisterplaats die hier eeuwen geleden al was. Jansen Vastgoed bouwt twee nieuwe gebouwen met elk twee etages. Hierin komen 52 studio’s en vier gezamenlijke woonkamers en keukens. Uiteindelijk komen op deze locatie oudere bewoners met een lichte tot matige verstandelijke beperking te wonen. Het bestaande gebouw wordt verbouwd tot een dagcentrum en horecagelegenheid.