Toegankelijkheid Toegankelijkheid
Tekst
Contrast

Zoeken

Chips maakt plaats voor komkommer en tomaten

Prunuspark doet actief mee met nieuwe leefstijl
Chips maakt plaats voor komkommer en tomaten

Beweging en gezond eten is goed voor de mens, ook op het Prunuspark zijn ze hier bewust van. “Waar we eerder een zakje chips uitdeelden, zetten we nu komkommers en tomaten op tafel”, vertelt Rebecca, begeleider op Prunuspark en aandachtsfunctionaris leefstijl.

Gezonde snacks tijdens weekafsluiting

Samantha, bewoner op het Prunuspark vertelt: “Op vrijdag hebben we de weekafsluiting. Hier kijken we vaak een film of doen we spelletjes. We krijgen daarbij altijd gezonde hapjes op tafel, die vind ik heel lekker!” Rebecca vertelt dat de gezonde hapjes bewustwording bij de bewoners oplevert. Doordat cliënten zien wat gezond eten is, halen degenen die zelf boodschappen mogen doen ook vaker gezond eten of gezonde snacks in huis.

Kookclub zorgt voor gezond eten

Op woensdag wordt er voor heel de dagbesteding gekookt door de kookclub. “We hebben gerechten als hamburgers en gehaktballen vervangen voor wraps, fruitsalades en soep met veel groentes”, vertelt Rebecca. “We laten de cliënten zoveel mogelijk meedenken met de gerechten, want zij moeten het ook lekker vinden.”

Bewegen op locatie

Naast gezonde voeding is bewegen ook heel belangrijk. Rebecca en Samantha vertellen dat ze steeds meer mensen op locatie zien sporten. Zo wordt er vaker een wandeling gemaakt of een rondje gefietst. “Eerder werd er wel gewandeld, maar wie niet mee wilde bleef huis. Nu kijken we voor iedereen wat mogelijk is”, zegt Rebecca. “Zo is er een groep die gaat hardlopen in plaats van wandelen of fietsen.”

Bewustzijn bij begeleiding

Een gezonde leefstijl zit hem in de kleine dingen: gezond eten en bewegen. “Het is belangrijk dat de begeleiding de cliënten hier goed in ondersteunt”, zegt Rebecca. “Alles wat wij geven aan de cliënten gaat erin. Daarom ben ik blij om te zien hoe wij als begeleiders daar nu zo bewust mee bezig zijn.”