Toegankelijkheid Toegankelijkheid
Tekst
Contrast

Zoeken

Christiaan blij met nieuwe baan dankzij jobcoach Annemiek

Christiaan woont bij Omega in zijn eigen appartement, en had een baantje bij de Jumbo. De drukke omgeving van de supermarkt zorgde bij Christiaan voor onduidelijkheid, waardoor hij er niet op zijn plek zat. Christiaan wilde op zoek gaan naar een baan waar hij met plezier naartoe kon gaan. En met de hulp van Frion Werkt, vond hij die baan bij Computercenter Zwolle.
Christiaan blij met nieuwe baan dankzij jobcoach Annemiek

“Christiaan was niet gelukkig in zijn baan, en dat moest anders”, vertelt Annemiek, jobcoach bij Frion Werkt. Frion Werkt helpt zowel interne als externe cliënten aan meer werkgeluk, dus toen de aanmelding van Christiaan binnenkwam, ging Annemiek direct aan de slag. “Ik ben met Christiaan in gesprek gegaan, en we hebben samen goed gekeken naar waar zijn hart sneller van gaat kloppen. En dat was toch wel echt van de computer en alles wat ermee te maken heeft.” Niet gek, want Christiaan heeft heel wat ervaring met computers. “Hij is een echte gamer, maar hij beheert bijvoorbeeld ook een server, samen met een groep mensen. Er gaat geen dag voorbij dat Christiaan niet achter zijn computer zit.” En wat is dan een betere plek dan het Computercenter?

Computercenter

“Bij Computercenter Zwolle doen wij voornamelijk inkoopwerk en reparaties van laptops en desktops”, vertelt Shopkeeper Pieter. “We hebben meerdere filialen, maar onze vestiging in Zwolle is gefocust op verkoop en reparatieafhandeling.” Pieter kon wel wat hulp gebruiken bij de dagelijkse werkzaamheden, en dat was het moment waarop Annemiek contact met hem opnam. “Annemiek belde ons op en gaf aan dat Christiaan op zoek was naar een nieuwe job. En wij dachten: waarom niet? Het maakt eigenlijk niet veel uit of je een beperking hebt of niet. Vol goede moed hebben we Christiaan langs laten komen, en maanden later werkt hij nog steeds bij ons.”

Langzaam uitbreiden

“Christiaan doet voornamelijk reparatiewerk, en dat is vrij breed. Ik liet hem eerst een aantal makkelijke klussen doen, om te kijken hoe ver hij is met zijn computerkennis. Vanuit hier zijn wij langzaam uit gaan breiden. Op dit moment doet hij herinstallaties van het systeem, en gaat hij zelfs richting de gecompliceerde reparaties”, vertel Pieter. “Ik heb het idee dat hij het hartstikke naar zijn zin heeft bij ons. In het begin keek hij de kat uit de boom. Nu zie ik dat hij steeds losser wordt. En over zijn werk zijn we meer dan tevreden!”

Zichzelf zijn

En jobcoach Annemiek? Die is nog altijd in beeld, want ze gaat eens per drie weken langs bij het Computercenter om te kijken hoe het gaat. “Ik zie een vrolijke en opgewekte Christiaan die het erg naar zijn zin heeft. Dat komt vooral omdat hij alle ruimte heeft op deze plek. Pieter is zijn vaste aanspreekpunt en dat werkt voor hem heel prettig”, vertelt ze. Christiaan mag doen wat hij het liefste doet en leert iedere dag nieuwe dingen. “Hij kijkt vaak mee met Pieter en leert zo nieuwe taken. Hij is nu op een plek waar hij helemaal zichzelf kan zijn, en dat is prachtig om te zien!”