Toegankelijkheid Toegankelijkheid
Tekst
Contrast

Zoeken

Cliënten schitteren op podium DROOM XL

Op zondag 4 juni stonden drie van onze cliënten uit Steenwijk, samen met collega Tjitske Boltje, op het podium in De Meenthe in Steenwijk. Echte natuurtalenten die in de huid kropen van sprookjesfiguren.
Cliënten schitteren op podium DROOM XL

Het publiek barst bij ieder sprookje wel een keer in lachen uit. Maar ja, wat wil je dan ook met deze comedians op het podium! De cast speelt scenes uit sprookjes na, maar dan anno 2023. Dat betekent bijvoorbeeld Hans en Grietje aan het werk in een pizzarestaurant en een hulpgroep voor anonieme Roodkapje-stalkers. Onze eigen cliënten Floortje, René en Daniël uit Steenwijk genieten van het podium in de grote theaterzaal in De Meenthe. Ze spelen met het publiek en hebben duidelijk goed geoefend de afgelopen maanden. 

Dat doen ze onder leiding van één van onze eigen collega’s: Tjitske Boltje, ze werkt in de vervangingspool. Samen met haar echtgenoot Henk begeleidt ze de acteurs, tijdens de repetities maar ook tijdens de voorstelling op het podium. De acteurs van DROOM XL voelen zich tijdens de inmiddels al vijfde voorstelling duidelijk bij hen op hun gemak en er is maar heel af en toe wat hulp nodig bij de teksten. Dat komt vast ook omdat de acteurs veel van hun teksten zelf bedenken. Tjitske: “Mijn man en ik bedenken de rode draad. We hebben iedereen naar sprookjes gevraagd en wat we daarmee zouden kunnen doen. Tijdens de repetities ontstaat er dan van alles.” 

“Dan zeggen we ‘Moet je doen! Houd dat erin.’ Vaak lukt dat maar soms is een spontaan moment niet terug te halen. Maar de groep is enorm gegroeid in haar spel. Het verschil met de eerste voorstelling en nu is goed te zien.” Er wordt dan ook serieus gerepeteerd. Vaak op het podium in de grote zaal, maar als die niet beschikbaar is op de repetitieavond, pakken ze een zaterdag of zondag mee. “Het is ontzettend leuk, maar ook tijdrovend. Maar toneelspelen, regisseren en zingen met deze groep is geweldig. Het is een fantastische, leuke en diverse club mensen.” En dat zie je heel duidelijk op het podium terug. Wij zijn benieuwd naar volgend jaar!