Toegankelijkheid Toegankelijkheid
Tekst
Contrast

Zoeken

Dagcentrum IJsselbolder officieel geopend

Onze cliënten zijn al bijna twee maanden dagelijks te vinden op hun nieuwe werkplek op de IJsselbolder. Maar nu zij zich inmiddels thuis voelen, is het ook tijd om de deuren open te zetten voor onze buren, onze samenwerkingspartners en mensen van de bouw. Dat hebben we woensdag 7 februari samen feestelijk gevierd! Bij binnenkomst werd er daarom taart uitgedeeld, aangeboden door Zorgboodschap.
Dagcentrum IJsselbolder officieel geopend

Wethouder De Jong had mooie woorden over voor onze cliënten die de grote zaal mooi hadden aangekleed en voor de catering zorgden. Onze cliënten zoeken hun eigen plekje in de Zwolse samenleving en hun werk in het dagcentrum helpt hen hierbij. Ze dragen hun steentje bij, op hun eigen manier en op hun eigen niveau. Zij zijn natuurlijk ook inwoners van de gemeente Zwolle.

Hugo Broekman, bestuurder bij Frion, benadrukte tijdens zijn toespraak nog eens dat het dagcentrum een plek is voor iedereen. We hebben ruimte voor alle verschillende productgroepen op de dagbesteding maar ook prikkelarme plekken. Maar het dagcentrum is ook een plek voor onze buren. We hebben een mooie supermarkt en multifunctionele zalen waar ook buurtbewoners gebruik van kunnen maken. Hij nodigde de buurt dan ook van harte uit hier volop gebruik van te maken.

Tijdens het openingsfeest kregen we ook een mooi cadeau aangeboden. Onze bouwpartners onthulden een prachtige klok boven de ingang. Het idee voor dit cadeau kwam van onze cliënten. Tijdens de bouw werd namelijk vaak tegen de bouwvakkers gezegd dat het tijd was om te schaften, maar ook vooral dat de schafttijd weer voorbij was! Met deze klok hebben we nu een mooi aandenken.

Daarna was het tijd om te proosten, om rond te kijken en cliënten gingen met een heerlijk hapje rond. Met een grote glimlach liepen ze trots door ‘hun dagcentrum’.