Toegankelijkheid Toegankelijkheid
Tekst
Contrast

Zoeken

De winkel Van Waarde is officieel geopend

Op het Eiland 8 vind je sinds kort de circulaire Winkel Van Waarde. Hier worden mooie tweedehands spullen en duurzame producten verkocht. Frion is nauw betrokken geweest bij de opzet van de winkel: verbinder Marc van den Buijs vertelt er graag meer over.
De winkel Van Waarde is officieel geopend

Frion is aangesloten bij de WaardeRing, een circulair ambachtsnetwerk in de regio Zwolle. Via de WaardeRing ben ik in contact gekomen met de projectleider van Van Waarde. Zo is het balletje gaan rollen”, vertelt Marc enthousiast. Met de bouw van het nieuwe dagcentrum op de IJsselbolder zijn onder andere een oude keuken en spullen voor een invalidentoilet beschikbaar gekomen, waar de winkel nu dankbaar gebruik van maakt.

Gunfactor

Marc legt uit: “De gunfactor binnen de WaardeRing is heel groot. Zo vind je bij de Winkel Van Waarde nu verschillende DIY-pakketten van De Golfslag en zijn onze cliënten druk bezig geweest met feestelijke slingers voor de opening van de winkel.” Daarnaast worden er ook andere producten verkocht vanuit onze dagbestedingslocaties en worden er bij de opening van de winkel lekkere muffins van de Appelfabriek aangeboden.

Verschoningsplek voor volwassenen

“Waar ik helemaal trots op ben, is de verschoningsplek voor volwassen die er gerealiseerd gaat worden. Dat is echt uniek in Zwolle en aangejaagd door Frion. Zo kunnen straks ook volwassenen met een beperking een uitje maken naar de binnenstad”, vertelt Marc. De verschoningsplek en het invalidentoilet zijn openbaar, zo wordt Zwolle steeds toegankelijker.

Van Waarde

Waar Van Waarde begon als pop-up circulaire kerstwinkel, zijn ze twee jaar later definitief gevestigd in de binnenstad van Zwolle. Nu met een ruimer aanbod: van kleding tot speelgoed, van circulaire designartikelen tot vintage snuisterijen en van duurzame sieraden en woonaccessoires tot ambachtelijk gemaakte kunstobjecten. Duizenden artikelen vinden er hun weg naar een nieuwe eigenaar, in plaats van dat ze bij het afval terechtkomen. Daarnaast is Van Waarde ook een levensecht lerenwinkel: meer dan honderd leerlingen en studenten leren er in de praktijk.