Toegankelijkheid Toegankelijkheid
Tekst
Contrast

Zoeken

Yara van Mediagroep Frion wint Special Media Awards voor beste Youtuber

"We zijn ontzettend onder de indruk van haar kanaal", zei jurylid Carolien Borger tijdens de uitreiking van de Special Media Awards op 10 november. Ze had het over de winnaar van de award voor het beste YouTubekanaal. Onze Mediagroep-redacteur: Yara Stuif. Zij nam haar award trots in ontvangst in het gebouw van Beeld & Geluid in Hilversum waar ze met andere leden van de Mediagroep aanwezig was. Want de Mediagroep was ook in geheel genomineerd in twee categorieën én Isaime Akbal was genomineerd voor een award in de categorie Beste Vlogger.
Yara van Mediagroep Frion wint Special Media Awards voor beste Youtuber

De Special Media Awards zijn voor mediamakers met een verstandelijke beperking. Een deskundige jury kiest in verschillende categorieën winnaars. Yara is blij verrast met haar verdiende award. Ze heeft haar eigen prijsuitreiking compleet gefilmd (vanaf minuut 35 is te zien hoe Yara haar prijs in ontvangst neemt). Ze startte haar YouTube-kanaal om te laten zien dat een beperking niet altijd een beperking is. "Ik hoop een voorbeeld te zijn voor anderen die in hetzelfde parket zitten."

Onder de indruk

De jury was enthousiast. Carolien: "Haar openheid over transgender zijn met een beperking, is ontroerend en krijgt veel respect van de jury. Ze laat ons zien hoe haar leven is en we zijn ontzettend onder de indruk van haar kanaal." En niet alleen de jury was enthousiast. Afgelopen maandagochtend werden Yara en de andere deelnemers Joost, Aïsame en Danny op hun eigen werkplek aan de Esdoornstraat, verrast door Hugo Broekman. Hij kwam hen feliciteren met de gewonnen award en de nominaties. Er werden kleinigheidjes uitgedeeld en Hugo gaf aan dat de Mediagroep een voorbeeldfunctie heeft voor andere zorginstellingen, bijvoorbeeld door het maken van het kwaliteitsrapport door en voor cliënten. Maar ook de persoonlijke vlogs van Yara zijn belangrijk en van betekenis, vooral voor mensen die zich in Yara kunnen herkennen. 

Vier keer genomineerd

De Mediagroep van Frion was met hun zelfgemaakte content genomineerd in twee categorieën. Namelijk in de categorie Beste Podcast met de serie over het Prokkelen op het stembureau. En in de categorie Redactie met het online kwaliteitsrapport over 2021 van Frion, voor cliënten. Redacteuren Yara en Aïsame hadden ook hun eigen sociale media kanalen ingestuurd, waarmee Yara dus een award heeft binnengesleept. 

Mediagroep Frion

De Mediagroep is een dagcentrum waar deelnemers de kans krijgen zich te ontwikkelen in het vakgebied waar hun interesse ligt; het maken van media. Begeleider Suzanne van den Oudenrijn: ‘De deelnemers leren bij de Mediagroep redactionele vaardigheden, zoals verzamelen van informatie, schrijven van artikelen, en filmen, monteren en fotograferen. Hierbij ondersteun ik hen waar nodig. Zo kunnen zij hun talenten vormgeven in hun eigen tempo. Yara heeft haar award echt verdiend, want ze heeft er hard voor gewerkt! De andere deelnemers zijn blij voor haar. Zij hebben eveneens hard gewerkt en we zijn trots op hen allemaal!’

De Special Media Awards zijn uitgereikt tijdens de Week van de Mediawijsheid (4 t/m 11 november 2022). Het thema is dit jaar 'Like en Cancel' en gaat over het stimuleren van sociaal gedrag online. Er was dit jaar een recordaantal inzendingen. Uit maar liefst 171 inzendingen zijn de 30 genomineerden gekozen door de vakjury. Inmiddels werken zeker 53 organisaties uit de gehandicaptenzorg en (online) media mee aan het event.