Toegankelijkheid Toegankelijkheid
Tekst
Contrast

Zoeken

Deelnemer Yara van Mediagroep Frion wint Special Media Awards voor beste Youtuber

De trotse deelnemer Yara Stuif van de Mediagroep van Frion is donderdagavond 10 november in de prijzen gevallen tijdens de jaarlijkse prijsuitreiking voor mediamakers met een verstandelijke beperking. Zij heeft namelijk de Special Media Award gewonnen in de categorie Beste Youtuber. Yara is blij verrast met haar verdiende award, en ze heeft haar eigen prijsuitreiking compleet gefilmd.
Deelnemer Yara van Mediagroep Frion wint Special Media Awards voor beste Youtuber

Deze prijs is een mooie kers op de taart. Met hun werkzaamheden voor de dagbesteding Mediagroep krijgen de deelnemers namelijk de kans om zich te ontwikkelen in het vakgebied waar hun interesse ligt; het maken van media. De mensen die Frion ondersteunt, worden gezien zoals ze zijn en kunnen zich ontwikkelen op een manier zoals zij dat willen. Begeleider Suzanne van den Oudenrijn: ‘De deelnemers leren bij de Mediagroep redactionele vaardigheden, zoals verzamelen van informatie, schrijven van artikelen, en filmen, monteren en fotograferen. Hierbij ondersteun ik hen waar nodig. Zo kunnen zij hun talenten vormgeven in hun eigen tempo. Yara heeft haar award echt verdiend, want ze heeft er hard voor gewerkt! De andere deelnemers zijn blij voor haar. Zij hebben eveneens hard gewerkt en we zijn trots op hen allemaal!’

Vier keer genomineerd

De Mediagroep van Frion was met hun zelfgemaakte content genomineerd in twee categorieën. Namelijk in de categorie Beste Podcast met de serie over het prokkelen op het stembureau. En in de categorie Redactie met het online kwaliteitsrapport over 2021 van Frion voor cliënten. Deze content is gemaakt door de deelnemers van de dagbesteding van Frion. Redacteuren Yara en Aïsame hadden ook hun eigen sociale media kanalen ingestuurd.

Deelnemers volgden vooraf mediatraining

De deelnemers van de Mediagroep hebben als voorbereiding op de prijsuitreiking en alle aandacht van de pers een mediatraining ‘Online’ gevolgd. Want wat trek je aan op zo’n dag? En hoe ga je om met haatreacties online? Hoe ga je om met zenuwen? Allerlei vragen kwamen aan bod. Yara heeft enthousiast meegedaan aan de mediatraining. Ze vond de training heel leerzaam en interessant. ‘Ik dacht, ik doe maar gewoon mee voor de lol, we zien wel hoe het afloopt.’ Deelnemer Aisame: ‘Ik had echt niet gedacht dat ik genomineerd zou worden. En ook gewoon twee keer.’

Week van de Mediawijsheid

De Special Media Awards zijn uitgereikt tijdens de Week van de Mediawijsheid (4 t/m 11 november 2022). Het thema is dit jaar 'Like en Cancel' en gaat over het stimuleren van sociaal gedrag online. Er was dit jaar een recordaantal inzendingen. Uit maar liefst 171 inzendingen zijn de 30 genomineerden gekozen door de vakjury. Inmiddels werken zeker 53 organisaties uit de gehandicaptenzorg en (online) media mee aan het event.