Toegankelijkheid Toegankelijkheid
Tekst
Contrast

Zoeken

Ervaringsdeskundigen Frion en Baalderborg adviseren en denken mee

Sinds 22 januari heeft Frion er gediplomeerde ervaringsdeskundigen bij. Samen met cliënten van de Baalderborg Groep en twee coaches namen zij vorige week maandag hun welverdiende diploma’s in ontvangst, na het succesvol afronden van de twaalfdaagse cursus ‘Samen naar de top’.
Ervaringsdeskundigen Frion en Baalderborg adviseren en denken mee

De cursus voor ervaringsdeskundigen werd gegeven door twee ervaringsdeskundigen en een coach van LFB (de landelijke belangenorganisatie dóór en vóór mensen met een verstandelijke beperking).

Adviseren

Steeds meer zorgorganisaties zien de grote waarde van ervaringsdeskundigheid. Ervaringsdeskundigen zijn mensen die zelf een beperking hebben. Zij zetten hun persoonlijke ervaringen en unieke inzichten in om zorg en ondersteuning te verbeteren. De ervaringsdeskundigen kunnen hun deskundigen op veel manieren inzetten. Bijvoorbeeld bij het ontwikkelen en evalueren van thema’s/scholingen, het geven van trainingen aan cliënten en medewerkers en het adviseren bij beleidsvraagstukken.

Filmpje

De LFB maakte een leuk filmpje over de training ‘Samen naar de top’ van Frion en Baalderborg. Je kunt het kijken via YouTube: https://www.youtube.com/watch? v=5tsDXvhYimo

Vragen

Nu de cursus afgelopen is, gaan we kijken hoe we ervaringsdeskundigheid verder kunnen inzetten bij Frion en de Baalderborg Groep. Heb je vragen over de cursus of over de inzet van ervaringsdeskundigen? Mail ze naar czuidberg@frionzorg.nl.