Toegankelijkheid Toegankelijkheid
Tekst
Contrast

Zoeken

Frion en Be Quick '28 bieden nieuwe dagbesteding

Kleding wassen, werken in de keuken en ook het groenonderhoud. Slechts een greep uit de activiteiten die de cliënten van Frion vanaf september kunnen uitvoeren bij voetbalvereniging Be Quick ‘28. Frion en Be Quick ’28 hebben de handen ineen geslagen voor een nieuwe dagbesteding.
Frion en Be Quick '28 bieden nieuwe dagbesteding

Een sportieve plek
Beide partijen zijn enthousiast over deze nieuwe samenwerking. Chantal Zuidberg, werkondersteuner bij Frion, heeft het proces gecoördineerd: “Het is een prachtige plek voor onze cliënten! Het sportcomplex bij Be Quick ‘28 is een inspirerende en unieke werkplek, waar je waardering krijgt en je mag zijn wie je bent. Cliënten participeren in de maatschappij en de werkzaamheden die worden verricht zijn zinvol, waardoor je groeit en ontwikkelt.”

Buiten en binnen werken
De dagbesteding bij Be Quick ’28 start met één dag in de week. De wens is om na verloop van tijd uit te breiden. Cliënten kunnen zowel buiten als binnen werkzaamheden verrichten. Zo is er voor iedereen keus. Van werken in de keuken en het schenken van ranja, tot groenonderhoud en het wassen van de kleding van het damesvoetbalteam. Onder toeziend oog van een begeleider kunnen cliënten zelfstandig aan de slag. Alex van de Vosse (tot voor kort voorzitter) heeft vanuit Be Quick ’28 meegewerkt aan het resultaat: “Tijdens de verkennende gesprekken met de mensen van Frion was er direct een klik en werd al snel duidelijk dat beide partijen er vol voor wilden gaan. De eerste contouren van de samenwerking staan, en we gaan na de zomer van start. Zowel Frion als Be Quick ’28 zitten er pragmatisch in; we gaan aan de slag en gaan ontdekken wat werkt en wat niet.”

Zorg die jou ziet
Met de dagbesteding wil Frion cliënten een werkplek bieden om hun talenten te ontwikkelen. Daarom is er veel aandacht gestoken in het creëren van verschillende werkplekken, die bij verschillende cliënten passen. Be Quick ’28 is een mooie, sportieve aanvulling op het geheel. Alex van de Vosse: “Be Quick is primair natuurlijk een voetbalvereniging, maar wij willen ook een maatschappelijke bijdrage leveren. Wij beschikken over een prachtig sportcomplex met veel mogelijkheden. Daarom zetten wij in op het principe van een ‘open club’. Een open club is een ontmoetingsplek waar ook niet-leden welkom zijn en gebruik kunnen maken van de voorzieningen om te sporten, andere activiteiten te volgen of gewoon aanwezig te zijn als bezoeker. De samenwerking met Frion past hier naadloos bij.”

Aanmelden
Wie geïnteresseerd is of graag meer wil weten, kan contact opnemen met zorgadviseurs Wilma Harmsen en Mariëlle Dijkstra – de Vries. Dit kan door een e-mail te sturen naar welkom@frionzorg.nl.