Toegankelijkheid Toegankelijkheid
Tekst
Contrast

Zoeken

Frioncliënt Nico krijgt eerste coronavaccinatie

ZWOLLE – Hij was niet zenuwachtig en wist perfect waarom hij het vaccin wilde. Nico Denissen ontving vanochtend als eerste cliënt van Frion de coronavaccinatie. Vandaag volgen nog 139 andere bewoners van locatie IJsselbolder in Zwolle-Zuid. Nico: “Ik kijk uit naar weer eens een feestje en een barbecue.”  
Frioncliënt Nico krijgt eerste coronavaccinatie

Hoewel het nog even wachten is tot het echt weer kan, heeft Frionbewoner Nico Denissen zin in de ongecompliceerde gezelligheid van voor corona. “Lekker weer feestjes en barbecue.” Ook kan hij niet wachten om zijn familie te zien zonder al het gedoe dat bij de maatregelen hoort. Nico: “Jammer dat het nu zo gaat. Ik mis ze.” Om 8.30 uur vanochtend zat hij klaar voor zijn coronavaccinatie. Zenuwachtig was hij niet. Hij wist waarom hij de vaccinatie wilde. “Door corona worden mensen ziek en daarom is er een lockdown. Ik ben blij dat ik een prik kon halen.”

Diepe buiging

Cliënten en medewerkers van Frion keken uit naar dit moment. De startdatum van het vaccineren was lang onduidelijk door de steeds veranderende, landelijke vaccinatiestrategie. Juist op deze ‘Dag van het werkplezier in de zorg’ die speciaal dit jaar is omgedoopt tot ‘Dag van respect voor de zorg’, maakt Frion een diepe buiging voor zorgmedewerkers. Zij staan dag en nacht in de frontlinie. Ook nu was binnen een week alles geregeld en gefaciliteerd, zodat het vaccineren kon beginnen. En extra mooi is dat een eigen ‘prikteam’ samen optrekt met de voor cliënten bekende huisarts. Zo hebben de cliënten geen stress van ‘onbekende prikkers’.

Warmte en inzet

Bestuurder Hugo Broekman is trots: “Het is goed om te zien met hoeveel warmte en inzet onze collega’s dit samen met de huisartsen voor elkaar hebben gekregen. Om corona onder controle te krijgen, is het nodig dat veel mensen zich laten vaccineren. Zeker voor onze doelgroep, die kwetsbaarder is, is dat belangrijk. Zij lijden extra onder het missen van vaste contacten en hun vertrouwde dagindeling. Dit is een eerste stap om weer naar een iets normaler leven met meer ruimte voor vrijheden te gaan.”

Huisarts

De cliënten van Frion die onder de verantwoordelijkheid vallen van de huisarts van de IJsselbolder komen als eerste in aanmerking voor een vaccin. Frion hoopt dat ook haar andere cliënten snel volgen. Zij ontvangen rechtstreeks van hun eigen huisarts de uitnodiging.