Toegankelijkheid Toegankelijkheid
Tekst
Contrast

Zoeken

Mooie donaties Frionmedewerkers voor Flappus en Voedselbank

Voer en een nieuwe omheining voor Dierenopvang Flappus in Zwolle en verse groente, fruit en eieren voor de Voedselbank in Steenwijkerland. De kerstdonaties van Frionmedewerkers hebben hun prachtige bestemmingen bereikt.
Mooie donaties Frionmedewerkers voor Flappus en Voedselbank

Eén van de opties in het kerstpakket van Frionmedewerkers was een schenking doen voor de Voedselbank in Steenwijkerland en Dierenopvang Flappus in Zwolle. Bram Overweg en Ingrid Postma overhandigden de cheques met een gezamenlijke waarde van 1.400 euro aan de vrijwilligersorganisaties.

Flappus

Marnix Wieringa, dierenverzorger bij Dierenopvang Flappus in Zwolle nam een bijdrage van € 657,65 in ontvangst. Flappus is een dierenopvang in Zwolle waar jaarlijks zo'n 3.000 dieren binnenkomen. Naast huisdieren en kleinvee, vangt de stichting ook wild op. Denk aan eekhoorns, wilde konijnen en hazen, vogels, eenden, ganzen etc. Nadat zij hersteld of genezen zijn, worden ze weer uitgezet in de natuur.

Voer en omheining

Ingrid (Frion): "Bij Flappus waren ze erg blij et het bedrag. Er was volop bedrijvigheid op het erf, de dieren werden gevoerd, verzorgd en uitgelaten. We maakte kennis met verschillende soorten papagaaien en we leerden dat ze net een Oehoe hebben opgevangen. Verder maakten ze een begin aan een nieuwe omheining." De donatie wordt gebruikt voor het voer voor de dieren en een deel voor de nieuwe omheining.

Frioncollega Bram Overweg met bestuursvoorzitter Sipke Dekker (Voedselbank Steenwijk)

Voedselbank

Bij Voedselbank Steenwijkerland nam de voorzitter van bestuur, Sipke Dekker, de cheque in ontvangst; een bedrag van € 763,21. Met de stijgende energieprijzen en de duurdere boodschappen, neemt ook het aantal mensen dat afhankelijk is van de Voedselbank toe. In oktober 2022 maakten zo'n 130 huishoudens in Steenwijkerland er gebruik van.

Verse producten

Bram (Frion): "We kregen we een rondleiding in het pand met tekst en uitleg over alles wat nodig is om een voedselbank draaiende te houden. Het zag er allemaal georganiseerd uit. Voordat mensen een pakket meekrijgen, is er al veel werk verricht door vele vrijwilligers. Van het ophalen van de goederen, het tijdelijk opslaan in koeling of vriezer totdat het in verschillende kratten meegaat met de mensen die het zo nodig hebben. Jammer dat het er moet zijn, maar heel fijn dat het er is! Ze krijgen van bedrijven boodschappen aangereikt maar verse groente, fruit en eieren worden vaak nog extra ingekocht. En voor dit laatste gaan ze de donatie gebruiken."