Toegankelijkheid Toegankelijkheid
Tekst
Contrast

Zoeken

Grote belangstelling tijdens buurtbijeenkomst nieuwbouw-plannen Kikvorsch

De buren van de voormalige discotheek De Bierton in Zwolle Zuid kunnen niet wachten tot de nieuwbouwplannen voor Kikvorsch beginnen. Dat werd duidelijk tijdens de buurtbijeenkomst woensdagavond 26 oktober. Veel buurtbewoners kwamen langs om de nieuwe plannen te bekijken van de woon-werklocatie Kikvorsch. De stemming was goed en de boodschap vanuit de buurt was: “Start maar snel met de bouw!”
Grote belangstelling tijdens buurtbijeenkomst nieuwbouw-plannen Kikvorsch

Bij het inloopmoment waren aanwezig De Bruin Architecten, Jansen Vastgoed, gemeente Zwolle en vanzelfsprekend Frion. Buurtbewoners kregen een impressie van het uiterlijk van de nieuwbouw via grote afbeeldingen van het ontwerp en een overzichtelijke plattegrond. Mensen waren nieuwsgierig wie er nu eigenlijk komen te wonen, en wat dit kan betekenen voor hun buurt. Ook de horecafunctie in het voormalige Bierton gebouw dat blijft staan, kwam veel ter sprake.

Femia Huisman, projectleider Kikvorsch: "Ik was blij verrast van de enthousiaste betrokkenheid en interesse van de buurt. Het was een geslaagde buurtbijeenkomst. Samen kunnen we er een mooie en fijne woon- en leefomgeving van maken voor bewoners en bezoekers van en om de Kikvorsch."

Planning en invulling van de bouw

Voordat er gestart kan worden met de bouw, moet de gemeente toestemming hiervoor geven. Als dat goed en snel verloopt, hopen we in 2023 te kunnen starten met de bouw. Op deze locatie aan de Schellerbergweg in Zwolle-Zuid komen 52 studio's voor oudere bewoners met een licht- tot matige beperking.

Onderdeel van de plannen is ook een nieuw horecagedeelte. Van het bestaande gebouw waar de Bierton gevestigd was, wordt een deel gesloopt. De oude grote feestzaal gaat tegen de vlakte, terwijl het restaurantgedeelte blijft. “Dat deel gaan we restaureren en verduurzamen en er komt een horecagedeelte dat bewoners van Frion als dagbesteding gaan runnen”, laat Gerrit Jansen van Jansen Vastgoed weten. Dat past ook bij de verbinding met buurtbewoners en voorbijgangers die Frion graag maakt.

"We hopen dat de bewoners en deelnemers van de dagbesteding halverwege 2024 de locatie in gebruik kunnen nemen," aldus Femia Huisman.