Toegankelijkheid Toegankelijkheid
Tekst
Contrast

Zoeken

Nieuw dagcentrum Commissarislaan

Er komt een nieuw dagcentrum op de IJsselbolder aan de Commissarislaan. Het wordt de mooie nieuwe werkplek voor cliënten in Zwolle Zuid, zodat wonen en werk op loop- of fietsafstand van elkaar liggen. Het aanbod staat ook open voor mensen die alleen dagbesteding bij Frion willen volgen.
Nieuw dagcentrum Commissarislaan

Uitnodigende entree

Het nieuwe centrum komt op de plaats van het huidige dagcentrum, aan de rand van het terrein. Het is de uitnodigende entree aan de voorkant van IJsselbolder. Parkeren kan aan de rand, om het terrein zoveel mogelijk autovrij te houden.

 

Verschillende mogelijkheden

In het twee verdiepingen tellende gebouw is beneden ruimte voor alle verschillende productgroepen en boven voor cliënten die behoefte hebben aan een prikkelarme plek. Cliënten kunnen gedurende de week aanschuiven bij verschillende groepen. Er is onderling contact doordat bijvoorbeeld de distributiegroep spullen voor de groepen verzorgt en de dienstverlening eten en drinken regelt en dingen klaarzet.

 

Cliënten die op de IJsselbolder wonen maken gebruik van de snoezelkamer, tovertafel en vitamotion boven. Zo kan iedereen een eigen leerlijn volgen.

Afgelopen weken is het huidige dagcentrum gesloopt. In oktober start de bouw van het nieuwe centrum. De verwachting is dit ongeveer een jaar duurt.

 

Veel beleven in de tuin

Onderdeel van de plannen voor de IJsselbolder is ook een andere inrichting van het terrein, met minimaal verkeer en meer groen. De tuinen moeten plekken worden waar wat te beleven is. Met planten en grassen die verschillend aanvoelen, geuren, kleuren, insecten en vogels. 

Dit zal in 2025 klaar zijn. Daarop vooruit lopend wordt de ruimte rondom het nieuwe dagcentrum al in deze gewenste stijl aangelegd.