Toegankelijkheid Toegankelijkheid
Tekst
Contrast

Zoeken

Podcast Onbeperkt afgesloten met waardevolle avond

In het najaar van 2022 publiceerde Lisa van Doorn in samenwerking met Frionzorg de podcast serie Onbeperkt - de gehandicaptenzorg van dichtbij. Deze serie is afgesloten met een laatste avond die live opgenomen is in de studio van Landstede. De aanwezige gasten gingen in gesprek over de thema's die besproken worden in de podcast.
Podcast Onbeperkt afgesloten met waardevolle avond

De podcast Onbeperkt vertelt over hoe het leven rondom iemand met een verstandelijk beperking eruit ziet. Zo kan de gehandicaptenzorg van dichtbij bekeken worden.

Begeleider Lisa van Doorn heeft in samenwerking met Frion deze podcast gemaakt. Zij heeft zelf een zus met een ernstig verstandelijke berperking. "Al mijn hele leven merk ik dat mensen dat zielig vinden en het moeilijk vinden hiermee om te gaan. Dat is jammer want daardoor kijken mensen alleen van een afstandje naar mensen met een handicap. Daardoor zien ze nooit de positieve kanten."

Eigen ervaringen 

Met de reportage wil Lisa een uniek inkijkje geven in het leven van mensen met een verstandelijke beperking en de mensen die dicht om hen heen staan. Ze interviewt begeleiders, zussen van iemand met een beperking, een arts verstandelijk gehandicapten, ouders en de bestuurder van Frion. Daarin reflecteert ze met haar eigen ervaringen.

"Als ik vrienden vertel over mijn werk krijg ik vaak verbaasde reacties. Ze begrijpen niet dat ik voor mijn plezier werk met mensen die 'anders zijn'. Ik zou graag meer begrip en waardering voor mensen met een verstandelijke beperking en hun omgeving willen." vertelt Lisa.

 

De avond

Het gesprek werd geleid door Linda van den Berg

Aan tafel zaten: Lisa van Doorn, Jenny ter Wee, Eibe Karssenberg, Greet Breugem-Krol en Mirjan de Heus.

 

De podcast is in verschillende podcast apps te beluisteren. Beluister Hier via Spotify

Bekijk de afsluitende avond Hier 

 

De avond is mede mogelijk gemaakt door Vrienden van Frion en ZwolleDoet!