Toegankelijkheid Toegankelijkheid
Tekst
Contrast

Zoeken

Servicegroep Onnastraat aan de slag op alle locaties in Steenwijk

De was, de boodschappen, rolstoel duwen, iedereen kan helpen!
Servicegroep Onnastraat aan de slag op alle locaties in Steenwijk

Op de groep kunnen begeleiders vaak welke extra handen gebruiken voor alle werkzaamheden die er zijn. Gelukkig weten ze in Steenwijk dat iedereen kan meehelpen en daarom hebben ze daar een servicegroep. Dit is een dagbestedingsgroep die meehelpt met hand- en spandiensten bij verschillende groepen in Steenwijk. Zo hebben begeleiders de handen weer vrij voor begeleiden! Dat is voor iedereen fijn!

Uitpakken

Op maandag, woensdag en vrijdag is de gezellige groep aan het werk bij verschillende locaties. Ze pakken bijvoorbeeld de bezorgde boodschappen uit en verdelen de ingrediënten voor de maaltijden voor de groepen. Op deze manier hoeft de avonddienst dit niet meer te doen en heeft die extra tijd voor de bewoners.

Op maandag helpen ze een groep aan de Onnastraat met wandelen. Dit zou zonder hen niet mogelijk zijn met alle bewoners. De begeleiders hebben handen tekort om alle rolstoelen te duwen. Met hulp van de servicegroep kan iedereen mee.

Iedereen doet mee

De deelnemers van de servicegroep vinden het leuk om taken te doen waarmee ze écht een belangrijke bijdrage leveren. Ze staan in hun kracht en vinden het fijn om te merken dat hun werk gewaardeerd wordt. We hopen dat er meer servicegroepen zullen ontstaan zodat iedereen mee kan helpen.