Toegankelijkheid Toegankelijkheid
Tekst
Contrast

Zoeken

Tower Snörr’n ontvangen Waarderingsprijs van provincie Overijssel

“Als je iets voor een ander doet, mag het ook leuk zijn voor jezelf!” Gekleed in herkenbare rode jassen en de kenmerkende rode schoenen was een groot deel van Blaaskapel de Tower Snörr’n paraat in de gymzaal van De IJsselbolder. Daar ontvingen zij vrijdag 2 december 2022 de Waarderingsprijs van de Provincie Overijssel voor vrijwilligers.
Tower Snörr’n ontvangen Waarderingsprijs van provincie Overijssel

Namens de provincie Overijssel reikte statenlid Renilde Huizinga de prijs uit. “Ik ben blij dat ik hier kom en zoveel blije mensen ontmoet. Dit is waar mijn werk omdraait en veel fijner dan het bijwonen van vergaderingen. En bij jullie past helemaal de reden van inzending als je iets voor een ander doet, mag het ook leuk zijn voor jezelf. Dat geldt toch voor iedereen!”

Andries de Geest, de voorman van de Tower Snörrn, is trots dat hun werk gezien is. “De repetities zijn al een feestje. Wij zijn erom blij met deze waardering en dat we daarin ook alle steun van Frion en onze sponsor Salverda krijgen.”

Binden en boeien

De Tower Snörr’n weten met hun wekelijkse muzikale repetities de bewoners van Frion en hun vrijwilligers te betrekken, te binden en te behouden. Sommigen zijn al meer dan 25 jaar betrokken bij de club.  

RomBomBom festival

Naast de wekelijkse repetities wordt er één keer per jaar het RomBomBom festival gehouden voor alle mensen met een verstandelijke beperking uit de regio Zwolle. Afgelopen september was het weer groot feest, wat zonder de inzet en het enthousiaste van de vele vrijwilligers niet was gelukt.

De provincie Overijssel zet zich samen met professionals en organisaties actief in voor het ondersteunen en stimuleren van het vrijwilligerswerk in Overijssel. Dat gebeurt onder andere door de jaarlijkse uitreiking van de Overijsselse Vrijwilligersprijzen als blijk van waardering. Zwolle Doet ondersteunt daarin.