Toegankelijkheid Toegankelijkheid
Tekst
Contrast

Zoeken

Towersnörr’n zoeken nieuwe muzikanten

Zonder vrijwilligers geen muziek
Towersnörr’n zoeken nieuwe muzikanten

Als je op dinsdagavond de gymzaal op de IJsselbolder binnenloopt wacht een warm welkom door een kakofonie aan muziek. Het dweilorkest Towersnörr’n oefent de carnavalsmuziek en andere nummers. Ze spelen iedere dinsdagavond en soms hebben ze ook optredens. Zo spelen ze bijvoorbeeld op festivals, de dweildag in Hasselt, de Salverdaloop en zijn ze de grote motor achter het Rombombomfestival.

De vereniging

De band, oorspronkelijk allemaal met grote snorren, is al dertig jaar actie. In 1993 zijn de Towersnörr’n begonnen met samen muziek maken. Mensen met een verstandelijke beperking wilden graag mee spelen. Daarom besloten ze samen een vereniging te worden. Iedereen mag mee doen, ook mensen die niet bij Frion wonen.

Vorig jaar werd de inspanning van deze vereniging gezien en beloond met de regionale vrijwilligersprijs. "Dit is een enorme eer", vertelt voorzitter André van Geest. Hij is nu 6 jaar onderdeel van de vereniging en doet het met veel plezier. “Het is leuk om te zien hoe iedereen er van geniet. Iedere repetitie is eigenlijk al een feestje.”

Rombombom

De vereniging organiseert ook het Rombombom festival. Dit gratis festival is een begrip binnen Zwolle. André vertelt: “Als we de uitnodigingen te laat versturen, krijgen we al telefoontjes van mensen!” Tijdens dit festival staan er bekende artiesten op het podium maar ook het publiek mag meedoen. Ieder jaar is dit weer een groot en gezellig feest.

Leuk feitje

Een leuk feitje over de Towersnorr’n die misschien niet iedereen weet, is dat jaren geleden hun aanhanger voor de instrumenten is gestolen. "In de Supriseshow van Hennie Huisman kregen we toen een compleet nieuwe touringcar. Na dit optreden op de Nederlandse televisie kregen we aanvragen voor optredens door het hele land! We waren zo bekend dat de leden van het orkest blij waren toen het uiteindelijk weer wat rustiger werd."

Nieuwe muzikanten gezocht!

Maar nu is het te rustig. Niet met optredens, maar met mensen die muziek willen en kunnen maken. "We hebben nieuwe mensen nodig om te kunnen blijven bestaan. We zoeken nieuwe muzikanten. Misschien heb je vroeger wel een instrument gespeeld maar ligt die nu op zolder stof te verzamelen. Kom dan eens langs, wij spelen gezellig met elkaar en het hoeft niet perfect te zijn. Samen muziek maken is ontzettend leuk.”

Voor cliënten van Frion is deze band erg belangrijk. Ken jij nog een buurman, collega, familielid of kennis die een instrument speelt? Bijvoorbeeld trompet, bariton, fluit, hoorn of drum? Nodig hem of haar eens uit voor de Towersnorr’n! Zo kan de vereniging blijven bestaan en kunnen we er samen van blijven genieten.

Wil je eerst meer weten? Kom dan langs bij het Rombombom festival op 9 september of een repetitieavond op dinsdag. Ze beginnen vanaf september weer. Wil je gelijk al mee doen, laat het dan weten aan Andries van Geest via karinenandries@live.nl