Toegankelijkheid Toegankelijkheid
Tekst
Contrast

Zoeken

Twee nieuwe duofietsen in Steenwijk door sponsoractie ‘Het Pijnlijke Zadeltje’

1100 kilometer fietsen in vijf dagen: dat is kort samengevat de Ronde van Nederland. En die fietsten 21 leden van wielervereniging ‘Het Pijnlijke Zadeltje’ eind mei. De weersomstandigheden waren pittig, de groep had veel regen onderweg en ook veel tegenwind. Maar ze hebben het gered! Met als fantastisch resultaat van deze sponsoractie twee nieuwe duofietsen voor onze cliënten in Steenwijk!
Twee nieuwe duofietsen in Steenwijk door sponsoractie ‘Het Pijnlijke Zadeltje’

Zaterdag 1 juni stond de laatste etappe op de planning. Met vlak voor de finish een tussenstop bij Pannenkoekenboerderij Steenwijk. Daar stonden cliënten de wielrenners op te wachten om zo samen, ook op één van de nieuwe duofietsen, het laatste stukje naar VV Steenwijk te fietsen. Met een politieauto met zwaailicht en sirenes voorop, trokken ze veel bekijks. Bij VV Steenwijk stonden veel andere cliënten uit Steenwijk klaar, samen met familie en bekenden van de wielrenners, om met veel applaus en gejuich de groep te onthalen.

Eén duofiets wordt nog geleverd, maar de andere stond even later te glimmen bij het podium. Er werd een waardebon voor de tweede fiets overhandigd aan onze cliënten en zij spelden de 21 wielrenners een zelfgemaakte rozet op. Met een bijdrage van de Vrienden van Frion was het geld voor beide fietsen vorige week al binnen. De rest van het bedrag dat is binnengehaald bij de sponsoractie gaat naar Stichting Present Steenwijkerland.

Op naar meer vrijheid en meer bewegen in Steenwijk!