Toegankelijkheid Toegankelijkheid
Tekst
Contrast

Zoeken

Wethouder Jongman: “Jullie hebben dit samen een thuis gemaakt”

“Bewoners en medewerkers hebben dit in harmonie samen ingericht en er een thuis van gemaakt, een plek om liefde te ontvangen en te geven. De monumentale buitenkant van de kerk is behouden gebleven en binnen blijft het warm. Dat is prachtig.” Met die woorden onthulde wethouder Trijn Jongman van Steenwijkerland op 7 oktober samen met bewoner Paul Poiesz het nieuwe huisnummer van de woonlocatie aan de Onnastraat.
Wethouder Jongman: “Jullie hebben dit samen een thuis gemaakt”

Verbinding heden en verleden

Dat bewoners hier ‘een plek van liefde en vrede vinden’, is een hoop die Roelof van Eerten ook uitsprak. Hij heeft zich vanuit de Protestantse Kerken Nederland jarenlang voor de kerk ingezet. Samen met drie bewoners trok hij een gouden doek van een stevige houten bank. Het is de aftrap van de tuin die nog wordt aangelegd en symboliseert het verbinden van heden en verleden, gaf Frion-bestuurder Hugo Broekman aan. Twee herdenkplaten markeren de momenten; ‘van gewijd huis naar passend thuis’.  

Optreden Dansvlinders

Met de beide handelingen is de nieuwe woonlocatie van zorgorganisatie Frion officieel geopend. De 100 jaar oude, voormalige kerk is vorig jaar omgebouwd tot 39 studio’s voor oudere cliënten.  

Aansluitend was er feest, voor bewoners, hun familie en vrienden, collega’s, vrijwilligers en andere betrokkenen. Met muziek en een feestelijk optreden van de Dansvlinders, een dansgroep met bewoners van de Onnastraat.