Toegankelijkheid Toegankelijkheid
Tekst
Contrast

Zoeken

Hilda komt graag naar De Ontmoeting

“Helemaal mezelf zijn en doen wat ik wil”

Kom je bij de Ontmoeting in Zwartsluis dan heb je vast al eens kennis gemaakt met Hilda. Vind je haar niet aan de spelletjestafel voor een leuk bordspel dan tref je haar in het naaiatelier waar ze ene creatie na de andere maakt. Ze vindt het een feest om andere mensen te ontmoeten en komt dan ook graag van Hasselt naar Zwartsluis.

 

Hilda komt graag naar De Ontmoeting

“Zo lang de Ontmoeting bestaat ben ik er ook”, vertelt Hilda. “Ik maak jurkjes, truien en T-shirts vooral voor mezelf, maar ook voor mijn kleinkinderen. Voor mezelf geen bonte kleuren, liever zwart en blauw.” De dochter van begeleider Wilco kreeg ook een fleurig jurkje cadeau.

“Heel bijzonder”, weet Wilco nog. “Ze was er zo blij mee. Hilda is echt een schat van een mens. Prettig in de omgang, we hebben haar er graag bij. Maar ze houdt ook van plagen hoor.”

Dat beaamt Hilda meteen. “Ja, daarom ben ik ook hier. Dan kan ik anderen de gek aan steken en niet alleen steeds mijn man”, zegt ze met een grote glimlach. “Het is ook fijn dat mijn man dan twee dagen voor zich zelf heeft.”

Goede mix

Met haar 69 jaar is ze zeker niet de jongste, maar dat is geen enkel probleem. “Ik heb nu wel wat meer hulp nodig, nadat ik mijn heup gebroken heb en in een rolstoel zit. Maar dat geeft niet. Ik kan nog genoeg.”

De diversiteit van de mensen maakt het werk voor Wilco leuk. Een jaar geleden maakte hij de overstap naar Frion. “Het is fijn dat er mensen zijn van jong tot oud met elk een andere achtergrond. Die mix klikt heel goed met elkaar. Elke dag is anders, verrassend leuk zelfs. Het vraag veel van je creativiteit, maar daar ben ik voor. Ik assisteer wanneer nodig. In de meeste gevallen wanneer cliënten ergens mee bezig zijn en het lukt niet helemaal.”

Hilda komt met plezier. “Ik kan hier helemaal mezelf zijn en doen wat ik wil. Bovendien ontlast ik zo mijn man een beetje. Hij heeft dan twee dagen voor zichzelf. Naaien vind ik echt het allerleukst. Ik ben echt trots als ik iets wat ik zelf heb gemaakt, kan verkopen.