Toegankelijkheid Toegankelijkheid
Tekst
Contrast

Zoeken

Mooie muurschildering voor Commissarislaan 35-6

De vlinders staan symbool voor de bewoners die inmiddels zijn overleden

15 december 2021

Wie door de gang van Commissarislaan 35-6 wandelt of rijdt, kijkt zijn ogen uit. Met dank aan de Vrienden van Frion en verwanten van een cliënt lijkt het of je door een sprookjesachtig bos beweegt. Én je kunt een potje basketballen met eekhoorn en hond.

Mooie muurschildering voor Commissarislaan 35-6

Het team diende in het voorjaar van 2021 een aanvraag in bij de Vrienden van Frion voor het creëren van een belevingsgang voor de cliënten van Commissarislaan 35-6. Collega Karin: "We wilden de gang van de woonlocatie niet enkel als loopruimte zien, maar dit graag inrichten tot een plek waar iets beleefd kan worden. Afgelopen week was het zover. Kunstschilder Chris Veldhof kwam om de muurschildering te realiseren."

Hommage

En daarmee was de kous nog niet af. Want toen Chris aan het werk was, kwam het team nog op een idee voor een extra ontwerp. Karin: "Daarin een knipoog naar de ooit gekozen naam voor de woning: de Zonnebloem. De vlinders staan symbool voor de cliënten die op Commissarislaan 35-6 hebben gewoond en inmiddels overleden zijn. Er is zelfs een verwijzing naar de huiskat die hier ooit woonde. Familie van een cliënt liet weten dat we de kosten van dit extra ontwerp bij hen mogen declareren. Wat tof dat dit allemaal mogelijk is! We zijn ontzettend blij met het resultaat!"