Toegankelijkheid Toegankelijkheid
Tekst
Contrast

Zoeken

Bedrijf

Werken bij een extern bedrijf

Kun je veel zelfstandig, maar heb je soms ook hulp nodig? Wil je werken bij een supermarkt, manege of ander extern bedrijf? En heb je een dagbestedingsindicatie? Dan kunnen de jobcoaches van Frion je helpen om jouw talent ontwikkelen.

Frion heeft jobcoaches in dienst. Jobcoaches verbinden mensen met een licht verstandelijke beperking en de arbeidsmarkt aan elkaar.

Het is voor mensen met een licht verstandelijke beperking niet altijd makkelijk en vanzelfsprekend een baan te vinden en te houden. Vaak heeft dat te maken met kennis en interpretatie van gedrag. Zo kan het voor cliënten lastig zijn om op tijd te komen, om te gaan met collega’s of taken te begrijpen en uit te voeren. Problemen onstaan vaak als werkgevers of collega’s een beperking niet (h)erkennen.

De jobcoaches van Frion kunnen cliënten, de werkgever en collega's helpen. Zij begeleiden deelnemers die graag aan de slag willen op de arbeidsmarkt. Ook adviseren ze de werkgever en de collega’s, en ondersteunen met de juiste begeleiding. Zodat er een (duidelijkere) basis is om er samen iets moois van te maken.

Structuur in de dag en werk doen van betekenis, is voor iedereen belangrijk. Het geeft voldoening en biedt inkomen. Door samen op te trekken, ontstaat voor iedereen een prettige situatie. De cliënt heeft een betekenisvolle baan, waarin hij zich gezien voelt en de werkgever heeft een goed gemotiveerde werknemer.  

Werkplek die bij je past

Werken bij een extern bedrijf via de jobcoaches, kan als je een dagbestedingsindicatie hebt én je jezelf kunt redden met soms een beetje hulp. Deelnemers kunnen kiezen uit veel verschillende werkplekken. Die moeten natuurlijk wel bij hen passen. Op de werkplek zelf worden ze begeleid door een collega. Daar is niet iemand van Frion bij aanwezig. Ze doen werkzaamheden die bij hen passen en die ze zelfstandig kunnen uitvoeren. Bijvoorbeeld werken in de bediening, bij een supermarkt of bij een manege. 

 

Vacature: Werken bij Bakkerij Blom in Hasselt

Vacature: Werken bij Bakkerij Blom in Hasselt

Veel mensen uit Zwolle en omgeving gaan naar Bakkerij Blom voor heerlijk brood en gebak. De bakker zit in Hasselt en kan best wel wat hulp gebruiken!
Dit zijn de werkzaamheden:

  • Pallets met verpakkingen leegpakken in een stelling
  • Rolcontainers opruimen
  • Koeken van bakplaten in kratten pakken
  • Vaatwasser vullen en leegpakken
  • Gebak op plaatjes zetten
  • Schoonmaken

De werkdagen zijn in overleg; hulp is vooral 's ochtends gewenst. 

Ken jij iemand met een dagbestedingsindicatie die het ontzettend gaaf vindt om in een bakkerij te helpen? Jobcoach Annemiek kan er meer over vertellen.