Toegankelijkheid Toegankelijkheid
Tekst
Contrast

Zoeken

Bedrijf

Werken bij een extern bedrijf

Als creatief talent je schilderkunsten ontwikkelen. Dol zijn op voetbal en werken bij PEC Zwolle. Werken bij een supermarkt, manege of ander extern bedrijf? Frion helpt je jouw talent ontwikkelen. De een doet dat zelfstandig bij een extern bedrijf en de ander met hulp in een dagcentrum.

Frion werkt met de inzet van een jobcoach die de verbinding zoekt tussen mensen met een licht verstandelijke beperking en de arbeidsmarkt. Het is voor hen niet altijd makkelijk en vanzelfsprekend een baan te vinden en te houden. Dat heeft vaak te maken met dat gedrag niet goed wordt geïnterpreteerd. Op tijd komen, omgaan met collega’s en het begrijpen en uitvoeren van taken, kan lastig zijn. Als een beperking door werkgevers of collega’s niet wordt (h)erkend leidt dat vaak tot problemen. Dat is wat we juist willen voorkomen en daarom begeleiden de jobcoaches van Frion mensen die graag aan de slag willen op de arbeidsmarkt. Zij adviseren de werkgever, de collega’s en ondersteunen met de juiste begeleiding.

Structuur in de dag en werk doen van betekenis geeft niet alleen voldoening, maar biedt ook inkomen. Door samen op te trekken, ontstaat voor alle betrokkenen een prettige situatie. Een betekenisvolle baan voor de cliënt en voor de werkgever een goed gemotiveerde werknemer.  

Wie zichzelf prima kan redden en soms een beetje hulp nodig heeft, kan met steun van een jobcoach van Frion aan de slag. Je kunt kiezen uit veel verschillende werkplekken, maar die moeten natuurlijk wel bij je passen. Op de werkplek zelf word je begeleid door een collega. Daar is niet iemand van Frion bij aanwezig. Je doet werkzaamheden die bij je passen en die je zelfstandig kunt uitvoeren. Bijvoorbeeld werken in de bediening, bij een supermarkt of bij een manege. Wil je op deze manier aan de slag dan is een dagbestedingsindicatie noodzakelijk.

Vacature: werken bij Bakkerij Blom in Hasselt

Vacature: werken bij Bakkerij Blom in Hasselt

Bakkerij Blom voorziet veel mensen in Zwolle en omgeving van heerlijk brood en gebak. In Hasselt zit de bakkerij en daar kunnen ze best wel wat hulp gebruiken!
Dit zijn de werkzaamheden:

  • Pallets met verpakkingen leegpakken in een stelling
  • Rolcontainers opruimen
  • Koeken van bakplaten in kratten pakken
  • Vaatwasser vullen en leegpakken
  • Gebak op plaatjes zetten
  • Schoonmaken

De werkdagen zijn in overleg en vooral 's ochtends is hulp gewenst. 

Ken jij iemand met een dagbestedingsindicatie die het ontzettend gaaf vindt om in een bakkerij te helpen? Jobcoach Annemiek kan er meer over vertellen.