Toegankelijkheid Toegankelijkheid
Tekst
Contrast

Zoeken

Wonen

Onnastraat

Onnastraat 46, 8331 HM Steenwijk

De voormalige gereformeerde kerk aan de Onnastraat in Steenwijk is omgebouwd tot 39 fijne studio’s voor ouderen. De monumentale buitenkant bleef daarbij behouden. April 2022 trokken de bewoners in hun nieuwe huis.

Locatie kenmerken

Eigen sanitair
Eigen sanitair
Eigen keuken
Eigen keuken
Buitenruimte als tuin of balkon
Buitenruimte als tuin of balkon
Openbaar vervoer
Openbaar vervoer
Supermarkt / Winkels
Supermarkt / Winkels
Gedeelde woonkamer
Gedeelde woonkamer
Aantal bewoners: 39
Aantal bewoners: 39

Je hebt je eigen studio, met keuken, sanitair en een wasmachine. Daarnaast zijn er meerdere ontmoetingsmogelijkheden in royale gemeenschappelijke ruimtes. Er is ook dagbesteding op locatie en er komt een beleeftuin, waar je een stukje kunt wandelen. Er is altijd begeleiding aanwezig.

Dikke vloeren zorgen voor verwarming en verkoeling van het gebouw en het uitgangspunt is dat er alleen gebruik wordt gemaakt van elektriciteit. Zo leveren we een bijdrage aan het beperken van CO2-uitstoot.

 

Ervaringsverhaal

persoonlijk ondersteuner

“In Steenwijk gaat best wel wat veranderen. Aan de Onnastraat komt een grote nieuwe locatie en diverse cliënten en collega’s gaan verhuizen. Hoe het er straks uitziet wordt niet alleen door het bestuur beslist, maar door ons samen”, vertelt po’er Mayim Wink enthousiast. Ze is actief in de werkgroep Onnastraat, “Want ik wil dat het heel goed geregeld wordt voor cliënten en dat werkt zo heel goed. Kennis delen en samenwerken is zo belangrijk.”

Ervaringsverhaal Mayim