Toegankelijkheid Toegankelijkheid
Tekst
Contrast

Zoeken

Jenny schrijft boek over leven met twee gehandicapte zussen

De twee zussen van Jenny hebben een (verstandelijke) beperking en wonen bij Frion in Zwolle. Van hoe het voelt om het ‘zusje te zijn van…’ tot de strijd tussen verantwoordelijkheidsgevoel, loyaliteit en je eigen ontwikkeling. In haar kersverse boek ‘Mama, Wilma doet raar’, vertelt Jenny ter Wee wat het met iemand doet om twee zussen met een verstandelijke beperking te hebben.
Jenny schrijft boek over leven met twee gehandicapte zussen

Als er over verwanten van mensen met een verstandelijke beperking wordt gepraat, denken de meeste mensen als eerste aan diens ouders. Maar vaak hebben ze ook nog broers of zussen. Jenny groeide op als het enige kind zonder verstandelijke beperking in een gezin. 

Met het boek Mama, Wilma doet raar, wil ze zorgprofessionals een ander perspectief op de wereld van verwanten geven en aan verwanten hoopt ze een gevoel van herkenning te bieden. 

Mama, Wilma doet raar, kost € 19,95, incl. verzendkosten. Het leuke is dat de deelnemers van Dagcentrum IJsselbolder de bestelde exemplaren inpakken en verzenden. Heeft u interesse in een boek? Mail dan naar: mamawilmadoetraar@gmail.com

 

Lees hier het interview met Jenny ter Wee.